Nieuws

woensdag 15 november 2016 KOR Verkiezingen 2017-2018

De Jeugdraad van Knokke-Heist heeft er opnieuw twee wervelende werkjaren opzitten. Ze blikken terug op vaste toppertjes als Lollipop Beach Festival, Zeepkistenrace en Paasgrabbel. Nieuwe initiatieven zoals K3 & Ghost Rockers en de afgelopen Halloweenhorrorhal toonden dat de het inzet en nood aan activiteiten nog niet uitgeput is bij de jeugd in Knokke-Heist. JR Knokke-Heist groeide als adviesorgaan uit tot een sterke groep die zijn (onzichtbare) schouders zet onder ontelbare leuke activiteiten en adviezen.
De huidige werking zoekt voor 2017-2018 nieuwe, enthousiaste en gemotiveerde + 16 jarige kor-leden om de jeugd in Knokke-Heist extra's te bieden en ondernemende jongeren te ondersteunen in de organisatie van activiteiten en zoveel meer.
We vergaderen ongeveer 1 keer per maand en hier bespreken we de verschillende werkgroepen, evalueren we de voorbije activiteiten en discussiëren over algemene zaken rond de jeugdwerking en het jeugdbeleid in Knokke-Heist.
Stuur je motivatie naar info@jkh.be voor 1 december en kom jezelf voorstellen aan op 16/12 op de KOR verkiezing. Meer info: www.jkh.be

Praktische info:
Voor 1 december: motivatie doormailen naar info@jkh.be
3 december om 10u30: infosessie voor kandidaat kor leden
16 december om 19u: verkiezing nieuwe kor leden op de algemene vergadering van de jeugdraad

vrijdag 13 oktober 2016 Dag van de Jeugdbeweging - Ontbijt - vrijdag 21 oktober 2016

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Jeugdraad van Knokke-Heist een ontbijt op de markt in Heist en het kerkplein van de Margarethakerk in Knokke voor iedereen die in uniform komt!
Die ochtend krijgen alle kinderen en jongeren van de verschillende jeugdbewegingen gratis boterkoeken aangeboden door de Jeugdraad. Daarnaast zijn er diverse randanimaties!

Kom dus allemaal vanaf 6u30 in het uniform van je favoriete jeugdbeweging naar Knokke of Heist voor heerlijke boterkoeken en warme chocomelk!

Tot dan!

dinsdag 11 april 2016 Belletax Rally 17 april 2016

In 1975 werd dit voor de eerste keren georganiseerd en in de jaren die volgenden is het uitgegroeid tot een echt TOP event in Knokke-Heist met telkens 120 deelnemers en nog veel meer toeschouwers.

Na vele succesvolle edities kwam er een tijdje geleden een einde aan. Nu speelt de jeugdraad al even met het idee om opnieuw een belletaxrally te organiseren. De oude werkgroep werd aangevuld met enkele leden van de huidige jeugdraad en al snel kreeg het idee terug vorm en werd een datum vastgelegd.

Zondag 17 april 2016 is het zo ver! De belletaxrally komt terug tot leven. De hele dag zullen ploegen het beste van zichzelf geven om zoveel mogelijk rondjes te rijden en zo goed mogelijk te scoren op de praktische proeven en vliegende spurten op en rond het Alfred Verweeplein.

Bel, schrijf of mail je teammaten van toen, maak alvast een ploegje en hou 17 april vrij, want het wordt opnieuw een TOP event.
De jeugdraad hoopt alle deelnemers van toen en uiteraard ook heel wat nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen!

Meer info en inschrijven op onze website www.belletaxrally.be

zondag 17 december 2015 Kerstboomverbranding - Zondag 10 januari 2016

De kerstboomverbranding, het is al jaren een oude traditie in vele Belgische gemeenten en steden. Ook in Knokke-Heist drinken we op zondag 10 januari gezellig samen een drankje op de jaarlijkse kerstboomverbranding van de Jeugdraad ism de gemeente en brandweer Knokke-Heist. De ingezamelde bomen brengen we samen op 1 hoop ter hoogte van het Rubensplein.

Heb jij ook een “naakte” kerstboom die je kwijt wil na de feestdagen? Breng hem dan zeker mee en je krijgt er een gratis drankje voor in de plaats.

Naast het ritueel verbranden van de bomen is de kerstboomverbranding ook bekend om het groot assortiment jenevers en andere heerlijke dranken. Om de koude witerzondag door te komen, zijn er ook pannenkoeken, warme tomatensoep en hotdogs.
De Jeugdraad verwacht jou alvast in de tent op het strand vanaf 14u om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten!

Praktische info:
• Zondag 11 januari 2015
• Strand ter hoogte van het Rubensplein
• Evenement start om 14u
• Verbranding bomen vanaf 15u
• Mogelijkheid om eigen boom mee te brengen

zaterdag 09 december 2015 AV Jeugdraad - 19 December 2015

Zaterdag 19 december 2015 is iedereen om 18u30 welkom op de algemene vergadering van de jeugdraad die doorgaat in De Marge.
De agenda kan geraadpleegd worden via het tabblad info > uitnodigingen.

zaterdag 25 november 2015 Sintintrede - 27 November 2015

Vrijdagmiddag 27 november is de sint samen met zijn pieten terug op bezoek in Knokke-Heist!
Terwijl de pieten zich op het ijs van de schaatspiste wagen voor wat kunstjes ontvangt de sint alle kindjes op het podium! En natuurlijk heeft hij weer lekkers en leuke cadeautjes meer voor iedereen.

Vanaf 16u30 trekt Sinterklaas door de Lippenslaan om daarna iedereen te verwelkomen op de schaatspiste aan het Alfred Verweeplein.
Wie zijn tekening meebrengt en aan de sint bezorgt maakt bovendien nog kans op een leuke prijs achteraf!

De Sint en zijn pieten hopen heel wat kindjes te mogen ontvangen.

donderdag 12 oktober 2015 Dag van de Jeugdbeweging - Ontbijt - vrijdag 23 oktober 2015

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Jeugdraad van Knokke-Heist een ontbijt op de markt in Heist en het kerkplein van de Margarethakerk in Knokke voor iedereen die in uniform komt!
Die ochtend krijgen alle kinderen en jongeren van de verschillende jeugdbewegingen gratis boterkoeken aangeboden door de Jeugdraad. Daarnaast zijn er diverse randanimaties!

Kom dus allemaal vanaf 6u30 in het uniform van je favoriete jeugdbeweging naar Knokke of Heist voor heerlijke boterkoeken en warme chocomelk!

Tot dan!

vrijdag 23 juni 2015 Lollipop Beach Festival - Zaterdag 18 juli 2015

Voor het vierde jaar op rij kan er terug gefeest worden met de voetjes in het zand en heerlijke beats op de achtergrond. Zaterdag 18 juli organiseert Jeugdraad Knokke-Heist in samenwerking met Cultuurcentrum Knokke-Heist opnieuw LOLLIPOP BEACH FESTIVAL. Vanaf 16u zorgen meer dan 20 dj’s voor een perfecte mix tussen het hardere werk en commerciële muziek op twee verschillende podia.

Sam de Bruyn b2b Skyve

13 artiesten mogen we verwelkomen op de Mainstage. Grote namen zoals Sam De Bruyn, Skyve, DJ Wout, .. maar ook locals zoals Ondaxo of onze resident dj’s Les Mecs die er al voor het vierde jaar op rij bij zijn. Partyshakerz XL mixt verschillende muziekstijlen tot één set om zo het publiek al dansend de nacht in te voeren.

Daarnaast zal ook de dj met ‘No Rules’, Lester Williams de Mainstage van LOLLIPOP BEACH FESTIVAL onveilig maken.

Opnieuw Mark With a K en MC Chucky!

Ook dit jaar kunnen fans van jump, tek, hardstyle en hardcore terug terecht in de ‘Jump The Bass’-tent. Enkele gevestigde waarden zijn er opnieuw bij, Mark With a K en MC Chucky staan al voor de derde keer op het podium van LOLLIPOP BEACH FESTIVAL en zorgen ongetwijfeld weer voor een top feest. Maar ook Hard Driver en E-Force hebben zich al bewezen in dit genre. Deze topnamen worden aangevuld met Demoniak, Phuture Noize, G-Fresh en vele anderen.

De volledige line-up van LOLLIPOP BEACH FESTIVAL ziet er zo uit.

Mainstage

Sam De Bruyn B2B Skyve – DJ Wout & Linda – Les Mecs – Partyshakerz XL – Lester Williams – Audiophonic – Crazy Sir G – Freaquency – DJ Kr’stf – Ondaxo – Dj Contest Winner MG-York

Jump The Bass Stage

Mark With a K – Hard Driver – E-Force – Phuture Noize – Lethal MG Classics – Demoniak – G-Fresh – Goliath vs In-Phase – Sub Zero Project – Remento – Unsenses – Difrenz – MC Chucky – MC Pyro – Dj Contest Winner

Praktisch informatie

Tickets kosten in voorverkoop €17 en zijn beschikbaar bij alle Fnac winkels en Jann Ric, Jeugddienst, ’t Verzet, toerisme (Knokke), Sam en toerisme (Heist). Tickets aan de deur kosten € 22.

Meer informatie kan je vinden op de Facebook fanpagina (Lollipop Beach Festival) of op www.lollipopbeachfestival.be en www.jumpthebass.be .

vrijdag 23 juni 2015 Speechless Festival - Zaterdag 4 juli 2015

Zaterdag 4 juli, noteer het alvast in grote letters in je agenda want dan gaat de tweede editie van SPEECHLESS FESTIVAL opnieuw door op het evenementenstrand van Knokke-Heist.

Vorig jaar bleek het nieuwe festival SPEECHLESS FESTIVAL bijzonder in de smaakt te vallen van de Knokke-Heistse jeugd en daarom organiseert JEUGDRAAD KNOKKE-HEIST een tweede editie in samenwerking met Cultuurcentrum Knokke-Heist. Het concept ongewijzigd: een goede mix tussen lokaal talent en enkele grotere namen op het gezellige evenementenstrand.

Goed fout gaan op de Foute Party XXL stage

Vanaf 20u zal het er goed fout aan toe gaan in de tent op het strand. Jong en oud komt aan hun trekken met hitjes van de prehistorie tot nu en live acts waarbij niemand kan blijven stil staan. Nicolas De Coster en Erwin de Nul komen eerst het publiek opwarmen waarna Paul Severs en Jacco Riccardo het live overnemen. Al dansend gaan we de nacht in met Bart-Jan Derpraetere en DJ Torres.

Opnieuw lokaal talent op de RnB HipHop stage.

Lowiek, DJ Raggance, DJ Dime, Finez, het zijn allemaal lokale helden die hun werk maar al te graag komen tonen op het podium van de RnB HipHop stage.

Nieuwkomer dit jaar is Rakka, hij zette reeds heel wat festivals in vuur en vlam en zal er dus ook in Knokke-Heist voor zorgen dat de temperatuur direct zal stijgen met zwoele

RnB en Hiphop beats. Verder mogen we opnieuw Dj Deliciaz en Moiek verwelkomen.

Dit alles zorgt ongetwijfeld opnieuw voor een spetterend standfeestje voor jong en oud.

Praktische informatie.

SPEECHLESS FESTIVAL, een concept dat foute muziek en RnB Urban samenbrengt op 1 festival. Be there, be speechless op zaterdag 4 juli vanaf 20u op het Evenementenstrand van Knokke-Heist. Tickets in voorverkoop zijn aan 11 euro te verkrijgen in alle Fnac winkels, bij Sam (Heist), Toerisme (Heist), Jann-Ric (Knokke), jeugdclub ’t Verzet, Jeugddienst (Knokke), Toerisme (Knokke). Tickets aan de deuren kosten 16 euro. Meer informatie en voorverkoop op www.speechlessfestival.be

donderdag 04 mei 2015 Paintballevent - 14, 15, 16 en 17 mei

14, 15, 16 en 17 mei slaan de Jeugdraad en Jeugdclub ’t Verzet voor de vijfde keer de handen in elkaar voor een paintballweekend op eigen Knokse bodem.

Gans het verlengde weekend door kan er gepaintballd worden op het Oud Voetbalveld van Westkapelle dat voor de verandering zal omgebouwd worden tot een echte War Zone.

Op donderdagmiddag wordt het speciaal ingerichte speelveld gereserveerd voor de leiding van de Knokse jeugdbewegingen en jeugdclubs. Vooraf aan deze heftige strijd kan iedereen zijn krachten opdoen bij een overheerlijke barbecue.

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt het terrein opengesteld voor alle durvers die met een groep van minimum 10 en maximum 20 personen komen paintballen. In de War Zone kan iedereen zich op een terrein van meer dan drieduizend m² verstoppen achter luchtkussens, houten paletten en zoveel meer.

Inschrijving kost 15 euro per uur per persoon inclusief helm, geweer, pak en 100 balletjes en kan via http://paintballevent.jkh.be.

Durf jij het aan?

zondag 12 februari 2015 Quiz - vrijdag 6 Maart 2015

Op vrijdag 6 maart organiseren we na het succes van de 4 vorige edities de 5e Jeugdraadquiz. Een ontspannende en leuke quiz voor alle jeugdraadsympathisanten (we mikken hier vooral op Jeugd en niet op echte Quizers)

Zin om deel te nemen? Schrijf je voor 1 maart in door je ploegnaam en de namen van de leden (maximum 4) door te mailen naar quiz@jkh.be. Je betaalt 12 EUR ter plaatse en iedereen heeft prijs!

De quiz start om 20 uur in de zaal van 't Verzet

vrijdag 17 november 2014 KOR Verkiezingen 2015 - 2016

Op zaterdag 20 december is er de tweejaarlijkse verkiezing van het dagelijks bestuur van de Jeugdraad. Dit betekent dat wie zin heeft om in de Jeugdraad te komen zich dan kandidaat kan stellen. De kandidaturen moeten voor 1 december binnen zijn.

We zijn op zoek naar gemotiveerde, creatieve en geëngageerde jongeren met zin voor initiatief die actief willen meewerken aan het jeugdbeleid en de jeugdwerking in Knokke-Heist. Kun je jezelf hierin vinden of wil je nog wat meer informatie? Stuur ons een mailtje: info@jkh.be

We vergaderen ongeveer 1 keer in de maand. Op deze KOR vergaderingen bespreken we de verschillende werkgroepen, evalueren we de voorbije activiteiten en bespreken we algemene zaken rond de jeugdwerking in Knokke-Heist. Daarnaast geven we advies aan de gemeente over alles wat met jeugd te maken heeft. Voor de verschillende werkgroepen wordt ook nog eens apart vergaderd.

Enkele activiteiten/acties die wij doen:
• Kerstboomverbranding
• Quiz
• Sensibilisering: Fluoactie, fietslampjesactie, fietscontroles
• EHBO cursussen
• Paasgrabbel
• Paintballevent
• Fuiven: 100 dagenfuif, strandfuiven, Jungle is Massive
• Zeepkistenrace en Longboardevent
• Freexz
• Dag en nacht van de jeugdbeweging
• Intrede van de Sint
• Praatcafés in de Jeugdbewegingen

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje info@jkh.be

Motivatie indienen voor 1 december 2014 via info@jkh.be
Verplichte infosessie voor nieuwe kandidaten op 6 december om 10u30 in de Marge
KOR verkiezingen op 20 december 2014 om 18u30 tijdens de AV van de Jeugdraad in de Marge

zaterdag 11 november 2014 Sintintrede - Vrijdag 28 november 2014

Op vrijdagmiddag 28 november komt de sint samen met zijn pieten terug op bezoek naar Knokke-Heist. De Jeugdraad van Knokke-Heist heeft de sint uitgenodigd op de opening van de schaatspiste aan het Alfred Verweeplein.
Daar zal de hij alle kindjes ontvangen en natuurlijk iets lekkers voor hen meebrengen.
Vanaf 16u30 trekt de sint met zijn pieten door de Lippenslaan om daarna plaats te nemen op het podium op de schaatspiste.
Daar zal hij alle tekeningen die de kinderen thuis of op school ingekleurd hebben in ontvangst nemen. De mooist ingekleurde tekening krijgt achteraf ook nog een leuke prijs.
Op de schaatspiste zorgen de pieten ondertussen voor de nodige animatie met heel wat kunstjes!

De Sint en zijn pieten hopen heel wat kindjes te mogen ontvangen!

zondag 01 oktober 2014 Dag van de Jeugdbeweging - Ontbijt - vrijdag 17 oktober 2014

Op vrijdag 17 oktober is het opnieuw dag van de jeugdbeweging. Heel jeugdbewegend Vlaanderen stapt, fiets, tramt, treint of bust die dag naar school of werk in een grote verscheidenheid van uniformen, sjaaltjes en T-shirts. En dat wil de Jeugdraad van Knokke-Heist niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom organiseren we terug een gratis ontbijt. Tussen 6u30 en 8u30 is iedereen in jeugdbewegingskledij welkom in Knokke aan de Margaretakerk of in Heist op het Maes en Boereboomplein, waar jullie je mogen verwachten aan een heerlijke warme chocomelk en verrukkelijke boterkoeken. Hopelijk kunnen we terug evenveel enthousiaste jeugdbewegingsleden ontvangen als vorig jaar!

zondag 20 augustus 2014 Zeepkistenrace - Zondag 5 oktober 2014

Op zondag 5 oktober om 13 uur vormt de helling in de Majoor Quaillestraat, ter hoogte van de Wandelaar in Duinbergen het strijdtoneel voor de 6de Zeepkistenrace van Jeugdraad Knokke-Heist.
De voorbije 5 edities leverden heel wat spektakel op en enthousiasmeerden een massa kijklustigen.

Wie wil inschrijven kan dit doen op http://zeepkistenrace.jkh.be

maandag 01 mei 2014 The Last One Down

Op zaterdagavond 17 mei wordt voor de 2de keer een longboardevent georganiseerd ter hoogte van De Wandelaar in Duinbergen. Longboards kunnen vrij naar beneden racen en deelnemen aan 1 van de wedstrijden waarbij zeer mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Voor wie niet kan longboarden is er een gezellige bar voorzien met uitzicht op het parcours.

vrijdag 10 maart 2014 Beleef hypnose zoals je het nog nooit zag

Op vrijdag 21 maart om 21 uur organiseert Jeugdraad Knokke- Heist een heuse hypnoseshow, met tophypnotiseur Patrick Pickart. Beleef in groep hypnose zoals je het nog nooit zag ! Een mooie mix van fun, ongeloof, ambiance, spektakel, hilariteit en leuke anekdotes. Beter dan stand-up comedie en ja eerst zien en dan geloven ! Tijdens deze komische hypnoseshow wordt er enkel met vrijwilligers gewerkt die uiteindelijk de sterren van de avond worden. Met respect voor de kandidaten leer je ze toch van hun leukste kant kennen ! Al wie van plezier houdt is welkom op 21 maart in feestzaal ‘t Verzet. Je kan er al vanaf 20 uur terecht voor het muzikaal voorprogramma. Kaarten in voorververkoop (4 EUR) zijn verkrijgbaar in Jeugdclub ’t Verzet en in de Jeugddienst (De Marge). Aan de deur betaal je 5 EUR.